Η λίστα ιστολογίων μου

Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Δελτιο τυπου 15-10-2011



Δελτίο τύπου

Στην χθεσινή συνεδρίαση της ΝΕ ΤΕΕ Κεφαλονιάς και Ιθάκης στην οποία υπήρξε πρωτόγνωρη συμμετοχή συναδέλφων μηχανικών συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν τα κάτωθι:
  • Εκδόθηκε ψήφισμα που θα σταλεί στο ΤΕΕ και αφορά τους μηχανικούς που εργάζονται στο δημόσιο και δέχονται μια άδικη επίθεση απαξίωσης από την κυβερνητική πολιτική.
Ο συνάδελφος μηχανικός του δημοσίου είναι αυτός που φέρει την ευθύνη για την σωστή δημοπράτηση και κατασκευή των δημοσίων έργων.
Είναι αυτός που δέχεται καθημερινά πλήθος αιτήσεων αδειοδότησης ιδιωτικών έργων και προσπαθεί σε ένα ακατάλληλο εργασιακό περιβάλλον να εξυπηρετήσει τους πολίτες με τον καλύτερο τρόπο.
Παρά ταύτα η κυβερνητική πολιτική του μνημονίου τον «επιβραβεύει»  με μισθούς πείνας ,χωρίς διαφορά από έναν απλό διοικητικό υπάλληλο ,τον απειλεί με την εργασιακή εφεδρεία και δεν του παρέχει καμιά αναγνώριση σαν επιστήμονα πενταετούς φοίτησης σε ανώτατο ίδρυμα.
Η νε ΤΕΕ αποφάσισε να στηρίξει και με κινητοποιήσεις τα δίκαια αιτήματα των συναδέλφων μηχανικών.
  • Για τον πρόσφατο νόμο 4014/11 (ρυθμίσεις αυθαιρέτων κατασκευών) απαντήθηκαν πολλές ερωτήσεις συναδέλφων, εντοπίστηκαν τα κενά που φέρει ο νόμος και επισημάνθηκαν παγίδες και αναπάντητα ερωτήματα που κρύβονται πίσω από την συγκεκριμένη διάταξη.
Η ΝΕ ΤΕΕ συστήνει στους ιδιοκτήτες ακινήτων σε κάθε περίπτωση να συμβουλευτούν τον μηχανικό τους και να ενημερωθούν από αυτόν για τον νόμο.
Είναι σίγουρο πως πολλοί ιδιοκτήτες έχουν αυθαίρετες κατασκευές τις οποίες ούτε οι ίδιοι γνωρίζουν και θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα αν στο μέλλον προβούν σε οιαδήποτε συμβολαιογραφική πράξη στο ακίνητο τους για την οποία θα απαιτείται βεβαίωση μηχανικού για την πολεοδομική νομιμότητα.
Από τη πλειοψηφία των συναδέλφων εκφράστηκε η αποδοκιμασία για το νόμο που έρχεται να φορτώσει με επιπλέον έξοδα τους πολίτες στην συγκεκριμένη απίστευτα δύσκολη οικονομική συγκυρία.
  • Παρουσιάστηκαν στην ΝΕ ΤΕΕ οι δυο νέες ομάδες εργασίας:
1.       Παραλιακό μέτωπο Αργοστολίου
(Ανδρεάτου, Παναγιωτάκη, Μπενετάτου)

2.      Διαχείριση αστικών αποβλήτων
( Γερολυμάτος-Ρουχωτάς)