Η λίστα ιστολογίων μου

Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Αποφαση ΝΕ ΤΕΕ για αλλαγη χρησεων Ρυμοτομικού Αργοστολίου




ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΕΕ
ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ
Βαλλιάνου  9
Τ.Κ. 28100 Αργοστόλι

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΝΕ ΤΕΕ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ
Συνεδρίαση 11 Αυγούστου 2011
Στην σημερινή συνεδρίαση της Νομαρχιακής επιτροπής του  ΤΕΕ που έγινε στο κτήριο της πρώην Νομαρχίας συμμετείχαν  συνάδελφοι μηχανικοί , ο αντι-περιφερειάρχης κος Κουρής καθώς και ο καθηγητής και περιφερειακός σύμβουλος κος Ηλίας Μπεριάτος.
Κατόπιν διεξοδικής συζήτησης αναλύθηκε η πρόταση του Υ.ΠΕ.ΚΑ προς τον πρώην δήμο Αργοστολίου και αποφασίστηκαν κατά πλειοψηφία τα κάτωθι :
1.       Η ΝΕ ΤΕΕ θεωρεί ότι η συγκεκριμένη πρόταση του ΥΠΕΚΑ που προτείνει αλλαγή χρήσεων σε συγκεκριμένα Ο.Τ της πόλης του Αργοστολίου είναι αποσπασματική και δεν δίνει επαρκής λύσεις σε συγκεκριμένα χωροταξικά πολεοδομικά και κυκλοφοριακά θέματα.
2.       Η ΝΕ ΤΕΕ θεωρεί ότι η βιώσιμη ανάπτυξη της πόλης του Αργοστολίου προϋποθέτει την αποσυμφόρηση του κέντρου της πόλης από τα αυτοκίνητα ,την πεζοδρόμηση κεντρικών οδών, την ανάδειξη του παραλιακού μετώπου ως πόλο έλξης επισκεπτών και την εξασφάλιση ομαλής κίνησης πεζών και ποδηλάτων.
3.       Η ΝΕ ΤΕΕ προτείνει προς το Δημοτικό Συμβούλιο να αποφασίσει την αναθεώρηση του Γ.Π.Σ(1985) του Αργοστολίου  το οποίο είναι πλέον ανεπίκαιρο, την επιτάχυνση της διάνοιξης της περιφερειακής οδού η οποία θα αποσυμφόρηση μεγάλο μέρος του κυκλοφοριακού φόρτου και θα καθορίσει τους απαιτούμενους χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων καθώς και τη προκήρυξη κυκλοφορικής μελέτης σύμφωνα με τους βασικούς άξονες της προηγούμενης παραγράφου.
4.       Η ΝΕ ΤΕΕ καλεί το δημοτικό συμβούλιο να αναλογιστεί τις ιστορικές ευθύνες της απόφασης του για τις μελλοντικές γενιές προστατεύοντας  το φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον .

Για την Νομαρχιακή Επιτροπή  ΤΕ
Ο   Πρόεδρος



Σταύρος Τραυλός
Πολιτικός Μηχανικός